Amatsu Tatara Bumon Shumon

amatsu-tatara.png

Amatsu Tatara su najuzvišeniji i najstariji svitci o borilačkim vještinama i Šinto duhu, koji datiraju 700 g. pr. Kr. U Genbukan World Ninpo Bugei Federation i Kokusai Jujutsu Renmei podučavaju se ovi tradicionalni sustavi od početne do majstorske razine.
 
Velemajstor Shoto Tanemura posvetio je svoj život savladavanju raznolikih Kobudo vještina (drevnih borilačkih vještina). Njegova je misija donijeti ovo nekad ekskluzivno i tajno znanje svojim učenicima, tako da i oni mogu uživati u mentalnom, tjelesnom i duhovnom rastu koji rezultira ispunjenim i sretnim životom.
 
 
Tatara Ryu No MakiAmatsu Tatara - Pregled

Amatsu Tatara Bumon Shumon - 58th SokeRiječi Amatsu Tatara nisu jako poznate. Ipak, znanje tajnih svitaka i knjiga Amatsu Tatara dobro su znane posebnim japanskim učenjacima, osobama koje se bave borilačkim vještinama i duhovnim stručnjacima. Jako je teško objasniti Amatsu Tatara jer je tradicionalno bilo namijenjeno samo posebnim velemajstorima i posebnim svećenicima. Zbog tog razloga to učenje je držano dosta u tajnosti.

 

Shoto Tanemura je 58. velemajstor Amatsu Tatara Bumon (borilačkih vještina) i Shumon (duhovnosti). Shoto Tanemura smatra da je došlo vrijeme za njegovu istinsku misiju, a to je da predstavi svijetu što je Amatsu Tatara.

 

 

Amatsu Tatara Hibumi svitci
Uzumaki

Amatsu znači nebo ili priroda. Tatara znači najviša tajna učenja sistema borilačkih vještina i izvorni duh šintoizma. Amatsu Tatara Hibumi (tajni svitci) su posebni spisi o svim borilačkim vještinama, duhovnosti i humanizmu. Kralj Mima ih je napisao 700. g. pr. Kr. kao povijest Japana. Tatara Isuzu Hime-no-Mikoto dobila je te svitke. Ona se zatim udala za prvog cara Jinmua i dala te svitke Ohtomo, Nakatomi i Mononobe obiteljima (obitelji odane caru).

 

Oko 700. g. pr. Kr. (ili 500. g. pr. Kr, ili 600. g. pr. Kr.), kralj Mima doplovio je iz drevnog babilonsko-kaldejskog kraljevstva u Japan s tri pratioca, i živjeli su na Miwayama planini (Nara područje). Stvorio je prijateljske odnose s poglavaricom Japana Amaterasu Ohmikami i učinio veliki napor u upravljanju Japanom. Zato je bio proglašen Kunitsu Omi Muraji (ministrom).

 

Kralj Mima donio je sa sobom posebnu Kubikazari (ogrlicu) koja je bila napravljena od 72 Magatama (dragulja). Kubikazari nije bila samo za modu kao simbol kralja. Imala je važno značenje i također je bila korištena za divinaciju. Kralj Mima ju je predstavio Amateratsu.Uzumaki

 

Hiboko-no-Mikoto pratio je kralja Mimu u Japan. Hiboko je bio veliki šaman i donio je Tokusano Kandakara (deset vrsta božanskih blaga) Shikina. Shikin znači Rei-jutsu (duhovne tehnike istinskom svjesnošću).

 

700. g. pr. Kr ili 550. g. pr. Kr. nekoliko stotina budističkih osvajača mongolske rase napalo je Japan i borilo se s carevom vojskom Miwayame. Careva vojska se borila i pobijedila ih. Od te bitke japanska careva vojska dizajnirala je oružje, njihovu upotrebu, i naravno način pobjeđivanja (strategije). Od tog vremena do oko 10. godine našeg doba, napisani su posebni svitci, Amatsu Tatara Hibumi-no-Ikkan (izvorni glavni svitak Amatsu Tatara) koji uključuje sve posebne tehnike, filozofije, Tenmon (o nebesima), Chimon (o zemljanostima) i dr.Shinmei Shii-no Hidden svitci
Uzumaki

Svitak Kumano Shugenjato Michishirube i Takamatsu Senseieve zabilješke objašnjavaju ove naslove. Glavni svitak je predan Nakatomi obitelji (kasnije Kuki obitelj) kao Amatsu Tatara Nakatomi Hibumi (Kukami/Kuki Bunsho 36 svitaka), Ohtomo obitelji kao Amatsu Tatara Kishin-no-Hibumi (Ohtomo Bunsho 18 svitaka), Mononobe obitelji kao Amatsu Tatara Hisshin Ginkoroku (Mononobe Bunsho 22 svitka) i Abe obitelji preko Nagasunehiko kao Amatsu Tatara Rinpo Hiden (Ohhikonagaden, Abe Bunsho 30 svitaka). Ukupno 106 svitaka ove 4 obitelji zovu se Shinmei Shii-no-Hiden, i ovi svitci pohranjeni su u trezoru Edo dvorca po zapovjedi 3. Shoguna, Iemitsu Tokugawa u listopadu 1640. god.Prvo učenje Amatsu Tatara

Po Ohtomo Bunshou u studenom 683. godine, car Tenmu zapovjedio je Hayato Abeu da podučava borilačke vještine Kenjutsu, Sojutsu, Taijutsu, Heiho itd. istočnjačkim vojnicima u Japanu sa svitka Amatsu Tatara Hisyo Hiteino Maki.

 

U kolovozu 688. godine car Jito zapovjedio je Hayato Ohtomou da podučava borilačke vještine Kenjutsu, Sojutsu, Bojutsu, Hokojutsu, Taijutsu, Gunryaku Heiho itd. istočnjačkim vojnicima u Japanu sa svitka Takamagahara Tatara Gorinsyaku Hiteino Maki.

 

Po Mononobe Bunshou u kolovozu 688. godine, car Jito zapovjedio je Tabito Ohtomou da podučava borilačke vještine svim japanskim vojnicima sa svitka Tatara Kitono Maki.

 

Ovo je početak podučavanja borilačkih vještina u Japanu za javnost kako je zapovjeđeno od cara.

amatsu_tatara_2.jpg


Za više informacija na engleskom jeziku odite na www.genbukan.org

TERMINI TRENINGA

MANGETSU DOJO ZAGREB, Sokolgradska 28: 

Odrasli:

 • Utorak, 19:30 - 21:30 h
 • Četvrtak, 19:30 - 21:30 h
 • Nedjelja, 19:30 - 21:30 h

Djeca (6 - 12 godina):

 • Utorak, 18:00 - 19:15 h
 • Četvrtak, 18:00 - 19:15 h
 • Nedjelja, 18:00 - 19:15 h

VODITELJ ŠKOLE (Dojo-Cho): NEVEN KOPČALIĆ, RENSHI


MANGETSU DOJO ZAGREB, Sokolgradska 28: 

Odrasli:

 • Utorak, 19:30 - 21:30 h
 • Četvrtak, 19:30 - 21:30 h
 • Nedjelja, 19:30 - 21:30 h

Djeca (6 - 12 godina):

 • Utorak, 18:00 - 19:15 h
 • Četvrtak, 18:00 - 19:15 h
 • Nedjelja, 18:00 - 19:15 h

VODITELJ ŠKOLE (Dojo-Cho): NEVEN KOPČALIĆ, RENSHI


Kobudo klub „GENBUKAN MANGETSU DOJO“
10000 Zagreb, Sokolgradska 28
OIB: 52569597190

Copyright © 2008-2024 • Grandmaster Tanemura Tsunehisa Shoto Sensei & Mangetsu Dojo, Croatia