Koryu Karate - Pregled

koryu-karate.png

Koryu Karate (stara škola kineske šake)

 

Među svim školama Taijutsua i Jujutsua, stil Kijin Chosui Ryu (također zvan Kukishin Ryu) se uglavnom fokusirao na tehnike koje donose sigurnu pobjedu. Jako je malo ljudi koji su savladali ovaj stil (školu), jer je po tradiciji samo jedna osoba mogla naslijediti pravi duh i vještinu. Ovo je Dakentaijutsu Kaiden metoda, kao što je i objašnjeno u inicijalnim uputstvima sadržanim u Amatsu Tatara Tora no Maki (svitak Tigra).

 

koryu-karate.jpgVelemajstor Tanemura je učio direktno od Kobayashi Masao Senseia, Kimura Senseia i ostalih Velemajstorskih učenika od Takamatsu Senseia. Trenirajući u tim tradicionalnim borilačkim vještinama 50 godina, Tanemura Sensei dobio je najviše "Zmaj" i "Tigar" svitke od najstarije i neprekinute linije Velemajstora.

 

Stvoriti sistematsku strukturu i učenje ove razorne vještine za javnost bio je dugogodišnji cilj Takamatsu Senseia, za kojeg nije imao vremena ostvariti. Nakon dvadeset godina donošenja istinskog Kobuda javnosti, Velemajstor Tanemura je odlučio da je konačno vrijeme dovršiti misiju Takamatsu Senseia i omogućiti pristup javnosti ovoj nekad tajnoj vještini.

 

Velemajstor Tanemura naziva vještinu Koryu (doslovno "stara škola") Karate (doslovno "kineska šaka", a ne "prazna šaka" kao u karateu sa Okinawe) i ono što predaje dolazi iz tehnika Kijin Chosui Ryu Dakentaijutsua (tehnike udaranja rukama) i Tenshin Koryu Kenpoa (metode šakama).

 

Velemajstor Tanemura je razvio korak po korak sistem Kyu stupnjeva (do crnog pojasa) i Dan nivoe (crni pojas) kako bi pomogao studentima da savladaju ove napredne tehnike. Od 2003. Tanemura Sensei omogućuje studentima Genbukana i KJJR-a učenje i polaganje za zvanje u ovoj nekad tajnoj vještini.koryu-karate-logo.png

koryukarate3.jpg

Koryu Karate – Nastavni program


Koryu Karate curiculum organiziran je u devet Kyu stupnjeva (prije crnog pojasa) i deset Dan stupnjeva (crni pojas).


Za više informacija na engleskom jeziku odite na www.genbukan.org